In Engeland hingen sekswerkers advertenties op in telefooncellen. Anno 2013 staan er nog een paar op Russell Square, Londen, bij wijze van museum.

In de tijd dat de telefoon werd geïntroduceerd, was men bang dat de prostitutiewereld daardoor gemakkelijker in het geniep zou kunnen opereren.De seksindustrie heeft altijd nieuwe technische mogelijkheden benut.

Enkele technische snufjes die het de prostitutiewereld gemakkelijker hadden gemaakt, zijn in vergetelheid geraakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor Minitel, een Frans communicatienetwerk dat in 1982 van start ging. De abonnee kreeg een terminal en een toetsenbord en had daarmee toegang tot een teletekst-achtige dienst. Sommige van deze diensten waren gratis, andere niet. In 1986-1987 meldden Nederlandse gebruikers dat exploitanten van seksbedrijven ook bij Minitel adverteerden. (Leidsche Courant 27-1-1987). Daarna kwamen er ‘dure’ 06-lijnen.

Tot 1 oktober 1996 waren de sekslijnen te herkennen aan de getallen 06 aan het begin van het nummer. Velen maakten gebruik van babbelboxen met namen als Rode Orenlijn. De PTT moest zich toen verdedigen tegen het argument dat zij zich inliet met een vorm van souteneurschap. (Leidsch Dagblad 28-6-1988). In de tweede helft van de jaren negentig breidde de mobiele telefonie zich uit.

Dat leidde tot ongerustheid. Enkele leden van de gemeenteraad Rotterdam maakten zich in 2006 zorgen over de illegale sekswerkers die achter de 06 nummers zaten die regelmatig in lokale bladen adverteerden. Terecht? In ieder geval was dit niet een exclusief Rotterdams probleem. De Rode Draad had toen al veel van die nul zes nummers gebeld. Zoals was te verwachten, werden die door het hele land opgenomen en niet alleen in het 010 gebied. Ook kwamen we telefonisch terecht bij bekende privé-huizen en escortbedrijven. Vaak nam een man op. Maar we kregen ook vrouwen aan de lijn die beweerden dat ze het prima voor elkaar hadden.

In 2012 adverteerden sekswerkers nauwelijks meer in lokale kranten. Het internet bood  goedkopere mogelijkheden. Bovendien is het gemakkelijk om op het net redelijk anoniem te blijven.
Niemand weet hoe omvangrijk de markt voor dit soort prostitutie is. Een surfsessie op Hookers.nl leert dat dit 06-circuit voor veel klanten een teleurstelling oplevert: ze moeten een eind rijden en komen vervolgens voor een dichte deur. Of de man die de telefoon heeft beantwoord, is hinderlijk op de achtergrond aanwezig tijdens het sekscontact. Enkele klanten klagen dat de telefonische beschrijving van het uiterlijk van de vrouw niet overeenstemt met de werkelijkheid. Bovendien maken sommige klanten gewag van berovingen.

Er doen wilde verhalen de ronde over de omvang van de prostitutie die op internet wordt aangeboden. Sietske Altink en Henk Wagenaar deden daar onderzoek naar.