Rond 1960 was er veel prostitutie aan het Oranjeplein.

1952: In APV werd verkapt verbod op raamprostitutie: verboden om van binnenshuis de aandacht te trekken. .

1964: De gemeente maakt een afspraak met buurtbewoners: in  ruil voor het wegsaneren van raamprostitutie bij Hollands Spoor, wanneer de buurt meewerkt aan het realiseren van nieuwbouw.

1969: Bedrijven willen schadevergoeding voor verplaatsen prostitutie. De gemeente werd geïntimideerd door de sekswereld.

Geleenstraat

1972: de gemeente Den Haag greep één keer in bij een illegale verbouwing. De ME stond klaar, maar hoefde niet op te treden.

1973:  Den Haag gaat overleggen met exploitanten. Een delicate kwestie, want er waren gevallen van intimidatie en bedreigingen door exploitanten bekend.

De Katersraat ontstond in 1620. Het meeste van de oorspronkelijke bebouwing is gesloopt.

Den Haag voerde door middel van een APV een concentratiebeleid voor prostitutie in. Het werd beperkt tot de Katerstraat, de Hunsestraat, de Geleenstraat, de Doubletstraat en de Poeldijksestraat. Buiten deze straten waren er nog zo’n 40 panden waar prostitutie werd bedreven. Daar paste men een uitsterfbeleid op toe. Er zaten veel kroegjes in de buurt en mensen moeten er vaak met een kater hebben rondgelopen. Maar dat verklaart de naam niet. De straat is vernoemd naar Cornelis Ca ter, belastingpachter van de Grote Markt. Hij ontving de wijn- en bieraccijns van de kroegeigenaren. (In de Buurt, Den Haag, Lizette Bremer, 18-1-2020)

1977: Buurtbewoners protesteren tegen de verbouwing van prostitutiepanden op grond van 250 bis. Den Haag had die panden namelijk opgekocht. De rechter stelde de gemeente in het gelijk. De aankoop diende om de prostitutie te beperken.

1984:  De Nota Prostitutie en  Stadsvernieuwing  verschijnt.

1985: Den Haag wilde de prostitutie weg uit de Katerstraat hebben. De exploitanten moesten gecompenseerd worden. Tevens  rijpte er een  plan om de Doubletstraat autovrij te   maken. De bewoners waren boos dat de gemeente prostitutiepanden in de Katerstraat had gekocht en  spanden een rechtszaak aan.  De  gemeente  werd in het gelijk gesteld.

Halverwege de jaren  80 is het aantal  werkplekken in de raamprostitutie  verdubbeld.      De kamers waren  opgedeeld om migranten te kunnen  laten werken.

1988 (26 januari) De gemeente en raadsleden bespreken de Nota  In het Leven met de mr. De Graafstichtin, De Rode Draad, hulpverlening en organisaties voor hulp aan migranten sekswerkers.

1988: oprichting prostitutieplatform waarin gemeente, SPP en exploitanten  participeren.

1979: De gemeente Den Haag verzoekt de Mr. De Graafstichting onderzoek te doen naar overlast van verkeer in de prostitutiestraten.

1980: De Doubletstraat  wordt  afgesloten voor verkeer. Voordien reden klanten er voortdurend rondjes omdat de straat maar vanaf één kant  toegankelijk is. Exp[oitanten protesteerden.

1998: de gemeente wil het aantal ramen beperken.

 

1998: Politie wil camera’s in Doubletstraat en Poeldijksestraat  om berovingen en drugshandel te  bestrijden.

 

1999: De gemeente schrijft Plan Aanpak Raamprostitutie Den Haag. Gemeente schrijft ook een nota  volksgezondheid.

1999: Rechter keurt de beperking van de openingstijden  van de raambordelen goed. Door de weeks om  één  uur en in het weekend tot half twee.

1999: Men wil ook de Doubletstraat op termijn sluiten.

1999: De gemeente maakt plannen  voor onteigen ing van de panden aan de Poeldijksestraat.

2000: Gemeente wil pasjessysteem om loverboys te bestrijden.

2000: Haagse Prostitutieverordening wordt goedgekeurd.

2000: Den Haag trekt 400.000  gulden uit voor cameratoezicht.

2000: oktober: cameratoezicht zou gereed zijn.

1998: Open Dag, foto Jan Visser.

 

1988: Gemeente evalueert de effecten van het uitroepen van de  raamgebieden tot noodgebied.

1998: SPP en de organisatie van raamexploitanten zitten wekenlang aan tafel om de overlast te bespreken.

 

1998: Raamexploitanten willen  open dag organiseren. De gemeente verwerpt dat plan omdat ze openbare orde problemen verwacht. Het gaat wel door, en het blijft rustig.

De aanbeveling om op de tippelzone een medisch spreekuur te gaan houden, wordt overgenomen.