2020: juni. Nederland gaat langzaam weer open na maanden ten gevolge van Corona op slot te hebben gezeten. In België zijn de bordelen begin juni open gegaan, maar men mag er geen seks hebben. Zowel in België als in Nederland hebben sekswerkers en exploitanten protocollen ontwikkeld voor veilige seks. Sekswerkers zijn boos over de willekeur waarmee hun doorstart  wordt gefrustreerd. Hieronder een filmpje van Eveline van Dijck over de posteractie.

De mondkapjes liggen voor de hand. Daarmee zoenen  is uiteraard lastig,. maar zoenen was een werkzaamheid die sekswerkers altijd al trachtten te mijden. Voor de gelegenheid is het standbeeld Belle, het eerbetoon van de onbekende sekswerker van een mondkapje voorzien.Een andere creatieve oplossing is de plexiglas met gloryholes: gaten waardoor de klant zijn geslacht kan steken.

 

De gemeente Alkmaar wilde het niet begrijpen. Zij stuurde via de whats-app een bericht naar een sm meesteres met het verzoek haar advertentie te verwijderen. Zij bedreef echter een vorm van sm waaraan geen seks te pas kwam.

Het mondkapje werd geplaatst op 2 juni, een belangrijke dag: internationale sekswerkersdag.